Discription

- Kesukaran menambahkan pengalaman Pengalaman mendewasakan pemikiran -

(^_^)Y

Followers

Saturday, August 20, 2011

47 - AKHIRNYA SIAP DOODLE PERTAMAKU


Entry ni nak cerita pasal DOODLE... Apa tu doodle? kalau tak tau apa tu doodle, cuba cari kat google.. hehehe.. Kalau lepas2 entry aku lebih dihiasi dengan kartun2 yang aku buat guna PAINT je.. Sangat simple.. Setelah berblogwalking aku terjumpa blog UNNA.. Aku tengok dia ada buat kartun2 yang lagi comel dari kartun aku.. Dia kata dia buat guna POWERPOINT dan PAINT je.. TERCABAR rasa,. hahahaha.. 



Aku cuba buat guna POWERPOINT tapi tak jadi.. Macam give up pun ada.. Pastu tengah berblogwalking kat page Unna, aku terjumpa pulak blog WANIE.. Kat situ ada tutorial camner nak buat doodle guna POWERPOINT.. Cuba punya cuba punya akhirnya aku berjaya jugak.. Walaupun terpaksa mengambil masa yang lama.. Nak tengok hasilnya???


-
-
-
-
-
-
_
V





Amacam?? Siap ada bendera Malaysia lagi.. Bukan apa, sempena bulan Kemerdekaan.. Lepas ni akan cuba buat doodle raya pulak.. hahaha.. Tapi jangan lupa tengok kat baju dia ada gambar apa.. hahaha..


Apapun aku memang teruja buat doodle dan agak berpuas hati dengan hasil kali pertama ni.. hihihi.. Dan aku sekali lagi ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada UNNA dan WANIE  atas bantuan dorang secara tak langsung..=)



Jumpa lagi semua.. Selamat berpuasa.. ^^

6 comments:

Unna said...

laa, kenapa ckp thanks kat unna pulak? unna tak ajar pun. tak buat tutorial pun :)

hehe cantik doodle tu. okey la tu first try. ok lagi dr first doodle unna try buat :D

Lady Anne said...

Hihi..simple tapi cantik:)

abyan khairi said...

wahh.. giler hebat rambut dia.. cantik2^^

TuJuH BeLaS said...

Unna: haha.. ye la.. sebelum ni tak terfikir pn nak wat doodle camtu.. Taktau lak doodle tu leh wat guna powerpoint je.. hihi.. Thanx.. =)


Anne: Thanx Anne.. =)


Abyan: mesti.. style kena ada.. hahaha.. =)

Wanie said...

eh2 name sy ade kat sini..malu2*
hehe..hensem doodle kamu..
baru buat terus jadi tu..:)

TuJuH BeLaS said...

ye la wanie.. pghargaan atas tutorial kamu tu.. sbb mula2 wat ari tu x jadi.. rupanya kna ada tekniknya.. hahaha.. btw thanx.. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...